Вести

ОЛИМПИЈЦИ, ЈОКИЋ И КУКУРУЗАР, ПРИМЕР ДА СЕ СНОВИ ОСТВАРУЈУ

Сомборци су овацијама дочекали, своје суграђане, олимпијце – Николу Јокића, који је са кошаркашком репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу у Рију и Андреја Кукурузара, матуранта Гимназије „Вељко Петровић“ који је на 48. Међународној хемијској олимпијади освојио бронзану медаљу. Пре сусрета са Сомборцима испред зграде локалне самоуправе, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је на пријему олимпијаца у великој сали Скупштине града, честитала младим Сомборцима.

-Ви сте најпозитивнији пример у овом граду да млади и овде имају перспективу и шансу да представљају изузетан потенцијал за ову средину. Ви сте и најбољи пример да свако може да оствари своје снове без обзира на то колико су они велики, можда у неком моменту и недостижни, а за нас можда и несхватљиви. Уз предан рад, труд, упорност и веру у себе наши момци успели су да остваре врхунске резултате и честитам им и захваљујем јер су најбољи амбасадори Сомбора у овом моменту, сада, а сигурно и убудуће – рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и олимпијцима уручила слике на поклон – Јокићу са мотивима Сомбора и омиљених коња, а Кукурузару са мотивом школе коју похађа. Никола се захвалио на пријему и дочеку и рекао да су Олимпијске игре досањан сан и да ће у његовом животу остати упечатљиве како због освојене медаље, тако и због првог учешћа у Репрезентацији Србије.

- Ово је било моје прво представљање у репрезентацији, представљање Сомбора и Србије у репрезентацији. Било је то велико искуство и драго ми је да сам успео да донесем медаљу у Сомбор – рекао је Јокић. Андреј је казао да је олимпијада из хемије потпуно другачија.

- На хемијској олимпијади другачији су видови задатака, а медаља је одлична мотивација за даљи успех и инспирација за бављење науком и показује да и данас има значај у свету – истакао је Андреј Кукурузар.

Када су олимпијци изашли на бину постављену испред Жупаније настале су овације, а Никола је спонтано „признао“: „Бог те мазо, ово је теже од Рија“ . Сусрет са Сомборцима био је емотиван и присан и сигурно ће га памтити, како олимпијци – тако и њихови суграђани Сомборци. Сјајној атмосфери на дочеку олимпијаца допринели су сопран Зорана Иђушки, која је отпевала химну „Боже правде“ и сомборска група „Неозбиљни песимисти“.