Вести

ОМЛАДИНСКИ КЛУБ ОПРЕМЉЕН И СПРЕМНО ОЧЕКУЈЕ МЛАДЕ СОМБОРА

Омладински клуб у Сомбору и званично је отворио врата младима са територије града  Сомбора. Лепо уређен и опремљен, омладински клуб прави је кутак у којем млади могу да реализују трибине, припремају пројекте или једноставно, разговарају о темама које их интересују.

Омладински клуб је посетио и Mинистар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић, кога су угостили градоначелник Сомбора Саша Тодоровић и члан Градског већа града Сомбора за област спорта и омладине Драган Ненадов. Министра Удовичића су укратко информисали о хронологији дешавања од некадашњег Дома омладине – до садашњег Омладинског клуба.

Пројекат „Опремање омладинског клуба у Сомбору“ припремила је Канцеларија за младе града Сомбора и аплицирала на конкурсе Министарства омладине и Покрајинског секретаријата и пројекат је одобрен.

За опремање овог кутка за младе, Министарство омладине и спорта издвојило је 842.650,00 и Покрајински секретаријат за спорт и омладину 300.000,00 динара.

Министар Удовичић изразио је задовољство начином на који је клуб опремљен и тиме потврдио да су средства утрошена на прави начин. Млади, баш као што им и доликује, имали су питања за министра и градоначелника, а издвајамо питање гимназијалаца о томе када ће се реновирати сала за физичко васпитање у Гимназији „Вељко Петровић“.

На питање је одговорио градоначелник Тодоровић који је навео да је припремљен пројекат којим ће локална самоуправа аплицирати на конкурс код надлежног покрајинског секретаријата, уз очекивање да ће пројекат бити одобрен.