Вести

Општа болница „Др Радивој Симоновић“ добила салу за катетеризацију срца

  Протеклог викенда је у просторијама Српске напредне странке у Сомбору одржана конференција за новинаре. Повод за одржавање конференције је била анализа рада странке и њених функционера у току протекле године. Конференцијом су председавали повереник ГО СНС Сомбор, Слободан Станић, градоначелник Града Сомбора, Саша Тодоровић и народни посланик Српске напредне странке у Народној скупштини, др Владо Бабић.

  Конференицију за новинаре је отворио повереник ГО СНС Сомбор, Слободан Станић. Том приликом је поздравио све присутне, грађане Сомбора и представнике седме силе тј. новинаре. У свом излагању Станић се осврнуо на рад странке у протеклој години, нагласио да је остварена велика победа на републичким изборима и изнео уверење да ће Српска напредна странка оправдати указано поверење грађана и у будућности. Пошто је прошао период Новогодишњих и Божићних празника, странка наставља са марљивим радом на задовољењу интереса грађана Сомбора. На крају свог излагања је представио остале учеснике конференције и предао реч градоначелику Сомбора, Саши Тодоровићу.

  Саша Тодоровић је своје време за обраћање искористио да поздрави грађане Сомбора и изнео резултате рада градске администрације у периоду од претходних седам месеци, од како је он на њеном челу. Градоначелик је похвалио рад свих запослених у Градској управи Града Сомбора и изразио очекивање да ће се са добрим радом наставити и у будућности. Тодоровић се такође дотакао и теме сарадње са коалиционим партнерима, саопштио да је сарадња на врхунском нивоу и да се то види из резултата остварених на побољшању живота свих грађана Сомбора. Ову прилику је искористио и да најави долазак значајних инвестиција и рад на привлачењу још више инвеститора и значајних капиталних инвестиција у Сомбор. Градоначелик Саша Тодоровић је напоменуо да је у току израда Дунавске стратегије, која ће повезати све подунавске градове из више земаља региона. Значај ове стратегије је огроман за Град Сомбор, јер ће омогућити бољу сарадњу са партнерима у региону. Нашу земљу у изради Дунавске стратегије представљају Сомбор и суседни Апатин. Тодоровић је такође изразио забринутост због проблема у којима се налази АД „Граничар“ Гаково, рекао да је свестан са чиме се суочавају радници тог пољопривредног гиганта и да се нада да ће се њихови проблеми решити на најбољи могући начин. Нагласио је да се целокупна градска администрација посветила решавању овог проблема. На крају свог обраћања се осврнуо на деловање „опозиције“ у раду Скупштине Града, тачније на то да су увек спремни за критику његовог рада и рада комплетне Градске управе. Међутим, када се решавање неког проблема појави на дневном реду Скупштине Града, представници опозиције или немају идеју за његово решавање, или се једноставно не појаве на заказаној седници. По мишљењу Саше Тодоровића, то је заиста неодговорно понашање јер су сви одборници у Скупштини ту да оправдају поверење и да раде на побољшању живота грађана Сомбора.

 

  На крају конференције се присутнима обратио др Владо Бабић, народни посланик Српске напредне странке. Са задовољством је саопштио да је у Сомбору реализована капитална инвестиција Министарства здравља, тачније да је Општа болница „Др Радивој Симоновић“ добила салу за катетеризацију срца. Ова инвестиција је резултат сарадње Министарства здравља, др Владе Бабића и представника сомборске болнице. Најављено је да ће у најкраћем могућем року два хирурга из Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ бити послати на усавршавање како би што пре почело извођење хируршких интервенција овог типа у Сомбору. Др Бабић је напоменуо да овакву салу поседује само седамнаест градова у Републици Србији, а сада је и Сомбор међу њима. Ова инвестиција је од великог значаја за све грађане Сомбора, а и грађане региона, јер више неће морати да иду у веће градове због извођења овакве интервенције. На тај начин се побољшава квалитет здравствених услуга које пружа Општа болница у Сомбору, а истовремено се и смањује процедура за остваривање права на здравствену заштиту овог типа свим грађанима који имају потребу за овом хируршком интервенцијом. До сада су здравствени осигураници морали да се обраћају Републичком фонду за здравствено осигурање, не би ли на тај начин добили средства за одлазак у неки већи град који поседује салу за катетеризацију срца. Сада више нема потребе за то, јер ће им таква врста интервенције бити доступнија, па неће морати ни да одлазе из Сомбора. На крају свог обраћања јавности, др Владо Бабић је рекао да ће и у наредном периоду улагати велике напоре да задовољи интересе грађана наше средине у Народној скупштини и захвалио се на поверењу које су грађани указали Српској напредној странци на претходним републичким изборима.