Вести

ОТВОРЕН НОВИ КРУЖНИ ТОК У СОМБОРУ

Градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заједно са начелником Западнобачког управног округа, Гораном Нонковићем, чланом Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција, Ђорђем Зорићем и представницима извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица и надзорним органима испред ЈКП “Простор“ Сомбор, присуствовао је данас на отварању новог кружног тока у Сомбору. Кружни ток је изграђен на некадашњој трокракој раскрсници улица Венац војводе Петра Бојовића те Венац војводе Степе Степановића и Арсенија Чарнојевића.

„Драго ми је што данас имамо прилику да пустимо у саобраћај још једну кружну раскрсницу у нашем граду. Захвалио бих се свим нашим суграђанима на стрпљењу које су имали у претходна четири месеца. Овом приликом је један од компликованијих кружних токова у нашем граду успешно завршен“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Према пројектном плану, поред изградње кружног тока и пратеће саобраћајне сигнализације, изграђена је нова и реконструисана већ постојећа бициклистичка стаза која повезује Стапарски и Апатински пут. Изграђени су нови тротоари и улична расвета прилагођена новој саобраћајници са појачаним интензитетом светлости. Поред тога, замењена је атмосферска канализација и коригована електроинсталација, која је прилагођена самом кружном току, прелазећи са ваздушне на подземну везу, доприносећи лепшем изгледу овог дела града.

Посебност овог пројекта је та што је уз велелепни кружни ток, изграђен и сервисни пут за родитеље и децу испред вртића „Венчић“, како би се олакшао приступ оближњим  васпитнио образовним установама и тиме осигурала безбедност деце и родитеља.

У циљу олакшања паркирања возила у центру града, изграђена су и паркинг места код „Соколског дома“ и Основног суда.

Финансијска средства за овај пројекат обезбедио је Град Сомбор у износу од 51 милион динара без ПДВ-а.

Изградњом најновије саобраћајнице на овако битној и прометној локацији, решио се проблем оптерећеног саобраћаја као и безбедност истог. Град Сомбор ће наставити са улагањем средстава у модернизацију путне инфраструктуре како би промет људи, робе и услуга био на оптималном нивоу.

 

 

 

Извор: Град Сомбор

Фото: ФБ градоначелника Антониа Ратковића