Вести

ОТВОРЕНО ОДЕЉЕЊЕ ВИШЕ ШКОЛЕ ЗА ЗДРАВСТВЕНУ НЕГУ БОЛЕСНИКА

У Мађарској грађанској касини у Сомбору од ове јесени школоваће се прва генерација студената Више школе за здравствену негу болесника. Вишу школу је отворио Факултет здравствених наука Универзитета у Печују, а свечаном отварању присуствовали су представници државних и образовних институција Републике Мађарске, као и представници Града Сомбора.

Испред града Сомбора на свечаности је говорио Антонио Ратковић, заменик градоначелнице града Сомбора и изразио задовољство што је град добио нову високошколску установу.

- Град Сомбор више од два века баштини образовну традицију, а отварање нове установе образовања је несумњив допринос овој традицији – казао је Ратковић и захвалио се Министарству за људске ресурсе Републике Мађарске, као и Мађарском националном савету на подршци коју су пружили при реализацији овог пројекта.

Свечаном отварању Више школе присуствовали су и: др Золтан Маружа, државни секретар у Министарству за људске ресурсе Мађарске, мр Јене Хајнал, председник Националног савета мађарске националне мањине, проф. др Јожеф Бодиш - ректор Универзитета у Печују, проф. др Јожеф Бетлехем - декан Факултета Здравствених наука у Печују, др Ержебет Кархер - председница Мађарске грађанске касине у Сомбору.