Вести

Перуничић: Србија међу 5 првих земаља у спорту

Државни секретар за спорт и омладину Предраг Перуничић започео је данас посету Сомбору обиласком рукометног клуба Сомбор у Спортском центру Соко где га је дочекао Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић. Посету секретара организовао је Савет за спорт и омладину ГО СНС Сомбор.

 

Перуничић је обишао рукометни клуб Сомбор, бесплатну школу рукомета, као и школу спорта за децу од 3 до 7 година како би се упознао са радом ових спортских организација у циљу подстицања деце и омладине на бављење спортом. У Спортском центру Соко, државни секретар је поделио рукометне лопте омладинцима и учествовао у рукометном тренингу.

 

„Постављена је стратегија на пољу спорта која даје резултате. У задње 2 године имали смо 500 медаља, у свим узрасним категоријама и у свим олимпијским и неолимпијским дисциплинама, што је Србију сврстало међу 5 првих земаља у спорту. Оно што је још важније је да мислимо на младе – у систему школског спорта имамо 150 хиљада деце и 360 стипендиста. Желимо да будемо лидери на Балкану у свему, па и у спорту“ изјавио је Перуничић.