Вести

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА АТАРСКОГ ПУТА ДО НАСЕЉА МИЛЧИЋ

Атарски путеви на територији града Сомбора од животног су значаја за све који живе на селу и сомборским салашима, а значајни су и за пољопривреднике који живе у граду и баве се пољопривредном производњом. Атарски путеви су значајни због транспорта пољопривредних производа, а становницима салаша и једини начин да стигну до најближег асфалта, а потом до школе, продавнице, амбуланте…

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и њен тим сарадника схватили су значај путне инфраструктуре за добробит и просперитет сваког села и салаша на територији Града, утврђени су приоритети и отпочела је изградња атарских путева.

Уважавајући потребе 150 житеља насеља Милчић и пољопривредника који поседују земљиште у катастарским општинама Сомбор и Светозар Милетић почели су радови на санацији и појачаном одржавању атарског пута Суботички пут – насеље Милчић.

Пут је дужине 650 метара и биће асфалтиран, вредност радова износи 10.009.479,96 динара, са обрачунатим ПДВ-ом, а извођач је ВП „Југокоп Подриње“ доо Шабац.

Пут би требало да буде изграђен у року од 45 дана, а почетку радова присуствовали су градоначелница Душанка Голубовић, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, као Жељко Велебит, председник Савета МЗ „Црвенка“ на чијој територији је насеље Милчић.

У буџету Града Сомбора за санацију и одржавање атарских путева планирано је 50 милиона динара, а локална самоуправа је код Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство конкурисала са четири пројекта санације и појачаног одржавања атарских путева: Шикара – Јосићки пут, пута Стапар – Сивац, Јосићког пута на катастарској парцели 10305 КО Сомбор и пројектом санације и појачаног одржавања атарског пута Сретићев салаш.