Вести

ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ТРГА КОСТЕ ТРИФКОВИЋА

  Реконструкција Трга Косте Трифковића, почела је 10. августа, а у првој фази биће постављене подземне инсталације и извршиће се поплочавање. Новоотворено градилиште посетио је и градоначелник Сомбора Саша Тодоровић са сарадницима: Душаном Јовићем, помоћником за културу и информисање, Борисом Буловићем, помоћником за урбанизам и заштиту животне средине и Зораном Милером, чланом Градског већа за пољопривреду, рурални развој и заштиту животне средине. Вредност радова је око 60 милиона динара, извођач радова је „Сомборелектро“, надзорни орган МС „Студио“, а рок за завршетак радова је 90 радних дана. Инвеститор је „Дирекција за изградњу града Сомбора“, а ради се по пројекту архитекте Милана Стојкова.

     Све што је започето, биће и завршено. И, неће то бити једини грађевински подухват. Наши суграђани ће добити градски амбијент какав заслужују и којим ће се моћи поносити. Инвестиција је захтевна и немогуће је све завршити одједном, али један по један пројекат и наш Сомбор ће бити град у који ће се, убеђен сам, Сомборци који су отишли вратити, а нови суграђани доћи – казао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, приликом посете градилишту и додао да и „у време великог одрицања морамо сачувати наслеђене вредности“. -„Трг уметности“ ће Сомбор сврстати у ред најлепших европских престоница културе. Овим пројектом, пет институција културе биће обједињене у једну архитектонску целину и чиниће прави културно-историјски драгуљ овог дела Европе - рекао је градоначелник Тодоровић.

    За време реконструкције паркинг ће бити затворен, а почела је и изградња бедема према ОШ „Братство јединство“, како би се омогућило нормално функционисање наставе у школи и осигурала безбедност деце. Реконструкција Трга Косте Трифковића је само почетак обимног грађевинског подухвата који ће се реализовати по фазама наредних неколико година.