Вести

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА „КАПИТОЛ ПАРКА СОМБОР“

Британска компанија „Poseidon Group“ најавила је да почиње изградњу малопродајног парка у Сомбору. У изградњу „Капитол парк Сомбор“ британска компанија инвестираће више од 10 милиона евра, а током изградње парка биће ангажовано 200 радника. Са рушењем постојећих објеката почеће се ових дана, а изградња ће почети када временски услови дозволе.

„Капитол парк Сомбор“ обухватиће више од 6000 м2 продајног простора, а бесплатан паркинг простор биће обезбеђен за 200 возила. Први купци очекују се пре пролећа 2017. године, а у трговачким објектима радиће 100 радника.

У сомборском „Капитол парку“, наводе из „Poseidon Grupe“ биће робне марке „Takko“ и „Deichmann“, а у току су финални преговори са интернационалним модним брендом и дрогеријом за преостале локале. Потписан је и уговор са „Лидлом“, немачким  ланцем супермаркета који је преузео обавезу изградње на парцели уз „Капитол парк Сомбор“.

Простор за рекреацију и редовна дешавања користиће 86.000 становника Града, али и становници оближњих градова у Војводини.

Најаву почетка радова на изградњи парка, градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, са задовољством је прокоментарисао: „Задовољан сам што ће „Посеjдон Групa“ и „Lidl“ развити модеран трговачки садржај у нашем граду како би побољшали понуду купцима и прилике за посао становницима Града. Као пример наше стратегије одрживог развоја за привлачење инвестиција у наш део Србије, верујем да ће „Капитол парк Сомбор“ имати јак допринос локалној економији“.

Кључни приоритет Града је стварање погодног пословног окружења за привлачење нових инвестиција. Од почетка израде концепта Капитол парка Сомбор, Град  је пружио  подршку инвеститорима у изради плана, који ће, између осталог, довести и до стварања мноштва нових радних места. На овај начин Град се презентује  као повољна дестинација за будуће интернационалне инвестиције.

"PoseidonGroup" је независна компанија која управља инвестиционим фондом једне породице. Ове инвестиције су оријентисане на некретнине и рударски сектор. "PoseidonProperty" је део фирме "PoseidonGroup" која се фокусира на Велику Британију, ЦЕЕ и СЕЕ тржишта. "Poseidon Property" има евиденцију о успешном коинвестирању са приватним инвеститорима од 2001. године. У принципу обезбеђује развој, пројекат, лизинг и услуге управљања имовином својим коинвеститорима. Фирма управља развојем и инвестицијама у малопродаји, пословном простору, стамбеном и туристичком сектору са фокусом на ритејл сектор.