Вести

„Подршка породици-најбоља подршка деци“

  Савет за друштвене делатности Градског одбора Српске напредне странке у Сомбору у сарадњи са Саветом Месне заједнице Чонопља је у петак,09.10.2015 године, организовао манифестацију поводом дечије недеље која се ове године одржава под слоганом „Подршка породици-најбоља подршка деци“.

  Програм за децу припремио је студио за уметничко стваралаштво „Анимација и занимација Дада“, а активисткиње Српске напредне странке своју подршку манифестацији дале су у виду поделе бомбона и балона окупљеној деци. Дечија недеља указује на стварни положај детета и младих у друштву, скреће пажњу на дете као носиоца права да одраста у што бољим условима у породици, локалној заједници и друштву у целини. Стога, активисткиње Српске напредне странке у складу са мотом овогодишње дечије недеље посебну пажњу скреће породици као основном стубу друштва те њеном јачању.

  Деца су будућост и темељ државе и друштва и неопходно је обезбедити услове за остваривање права сваког детета да одраста у здравом породичном окружењу - истиче Јелена Согић председница Савета за друштвене делатности Српске напредне странке у Сомбору.