Вести

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ ПОВОДОМ ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА СОМБОРА

Поводом 21. октобра, дана када је Сомбор ослобођен у Другом светском рату од фашистичког терора и окупације, данас су положени венци на Споменик партизанским борцима, Споменик борцима Црвене армије, Споменик бугарским жртвама и Споменик жртвама фашистичког терора.

Херојима отаџбинског рата и ослободиоцима града Сомбора, венац су положиле делегација Града Сомбора, коју чине заменица градоначелника Љиљана Тица, заменик председника Скупштине Града Сомбора, Радомир Лековић и председник ОО СУБНОР-а Сомбор, Петар Грабеж, као и делегација Војске Србије, Амбасаде Руске Федерације, Градског одбора Српске напредне странке Сомбор, Асоцијације жена, Друштва српско – руског пријатељства, Градског удружења пензионера, Удружења војних пензионера, Коло српских сестара и Удружење Херојске 549. моторизоване бригаде „Цар Душан Силни“. По полагању венаца, делегације и присутни су се уписали у књигу сећања.

Пре церемоније, у згради Жупаније, уприличен је свечани пријем на ком су заменица градоначелника Љиљана Тица, градски већници Слободан Станић и Ђорђе Зорић, заједно са представницима СУБНОР-а и Војске Србије, угоситили делегацију Амбасаде Руске Федерације у Београду, коју су чинили први секретар Јуриј Бутков и заменик војног изасланика у Амбасади Руске Федерације у Београду, пуковник Евгениј Пољаков.

Град Сомбор је кроз своју историју остао познат као слободарски и честит град, поштујући и памтећи своје уметнике, вредне раднике, научнике, али и хероје који су дали своје животе за њега, а захваљујући свима њима, данас обележава своју 79. годишњицу ослобођења од фашистичког терора и окупације.

 

 

 

Извор: Град Сомбор