Вести

ПОМОЋ МИНИСТАРСТВА У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА ОКО ЛИЦИТАЦИЈЕ ДР ЖАВНЕ ЗЕМЉЕ

У петак, 5. фебруара, министар за пољопривреду Снежана Богосављевић Бошковић посетила је Сомбор и са градоначелником Сашом Тодоровићем разговарала о изналажењу најадекватнијег модела  по којем би државно пољопривредно земљиште било издато у закуп пољопривредним произвођима. 

 

Градоначелник града Сомбора  Саша Тодоровић,  у петак 5. фебруара, у свом кабинету примио је министра  пољопривреде и заштите животне средине Снежану Богосављевћ  Бошковић.

 

Тема разговора били су проблеми око лицитације државног земљишта и изналажење најадекватнијег модела по којем би  државно пољопривредно земљиште  било издато  у закуп пољопривредницима до пролећне сетве.

- Ово су заједнички напори Министарсва пољопривреде и локалне самоуправе у хитном превазилажењу овог проблема - изјавила је  Снежана Богосављевић Бошковић.

 

 Градоначелник града Сомбора,Саша Тодоровић, је рекао  да се нада доброј сарадњи са пољопривредницима у циљу превазилажења проблема око лицитације државног земљишта.

 

- Надам се да ће се лицитација обавити у што краћем року, на задовољство пољопривредника и локалне самоуправе.  Овај проблем није од јуче, већ  је присутан дуги низ година. Пољочувари, као и Републичка инспекција, ће радити свој посао и самим тим нећемо дозволити никакву узурпацију – рекао је  градоначелник Саша Тодоровић.