Вести

Посета сигурној кући

Чланице савета за бригу о деци, популацији и социјална питања ГО СНС Сомбор су у оквиру својих активности у време кампање 16 дана активизма у борби против насиља над женама посетиле Сигурну кућу у Сомбору где им је директорка Силвија Крањц представила делатности којима се бавимо - од примарне активности заштите и збрињавања жена које су жртве насиља, економског оснаживања жена путем производње хране по органским принципима и промовисање мировне културе до научно-истраживачког рада.

Чланице Савета су обишле окућницу Сигурне куће, где се налази биобаста и пластеник, и показале вољу и жељу за волонтерским радом кад се укаже потреба за тим. Традиционална улога мушкарца мора да се мења, и да се ради просперитета наше земље подједнако користе сви постојећи ресурси, знање, образовање и другачији приступ у решавању проблема.

Српска напредна странка се залаже за нулту толеранцију сваког облика насиља. Излазак из круга насиља је могућ једино кроз економску стабилност и самосталност жене. Због тога је важно да жене буду упорне, намећу своје ставове и таленте и одупру се традиционално наметнутој улози да буду потчињене.