Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О СТИПЕНДИРАЊУ ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ 2015/2016.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић потписала је уговор о додели градске стипендије Неди Делић, ђаку генерације средњих школа школске 2015/2016. године.

 

 

Према одредбама уговора, локална самоуправа ће Неди, за време трајања редовних студија и за време трајања наставе,  исплаћивати стипендију у 10  месечних рата у вредности од 40 одсто просечне бруто зараде у Републици Србији.

Неда се као прималац стипендије и редован студент интегрисаних академских студија медицине на Медицинском факултету у Београду, на режиму финансирања из републичког буџета, обавезала да ће током студија остваривати успех изнад 8,00, редовно давати испите и у року уписивати наредне године студија.

Градоначелница Голубовић је честитала Неди на оствареном успеху и пожелела успешан наставак школовања.

ахвална сам Граду на подршци коју пружа мени и осталим студентима корисницима стипендија и надам се да ћу имати прилику да се за ову подршку, на прави начин одужим – захвалила се Неда Делић, петнаести стипендиста града Сомбора.

 

Градоначелница Голубовић је истакла да је у току и конкурс за доделу 25 стипендија студентима које ће се доделити за школску 2016/2017. годину.