Вести

Председница Одбора за међународну сарадњу у Скупштини града Сомбора Тамара Савовић имала састанак са директором “Конрад Аденауер Фондације”

     Одборница Српске напредне странке и председница Одбора за међународну сарадњу у Скупштини града Сомбора, Тамара Савовић, је 24. августа имала састанак са директором “Конрад Аденауер Фондације” , господином Норбертом Беркам-Диеркес, на ком се разговарало о запаженим активностима Одбора, родној равноправности, женском лидерству, превенцији насиља у породици, економском оснаживању жена,као и могућностима за даљу и конкретнију сарадњу.

    Господин Норберт је показао интересовање да посети град Сомбор и присуствује ОКРУГЛОМ СТОЛУ, која ће се одржати 21. септембра у Великој скупштинској сали на тему мировне културе и промоције демократских вредности као превенцији насиља у породици и друштву. Након расправе, биће одржана обука за самоодбрану за жене, коју ће реализовати припадници Интернационалне полицијске асоцијације из Београда у сарадњи са ПУ Сомбор. Овим поводом Одборница Српске напредне странке и председница Одбора за међународну сарадњу у Скупштини града Сомбора, Тамара Савовић је истакла медијима-Оваквим активностима желимо да покажемо да градска власт, на челу са највећом и најодговорнијом политичком странком на челу, Српском напредном странком, брине о својим грађанима и грађанкама, најугроженијим слојевима друштва, и о њиховој безбедности и заштити"- рекла је Тамара Савовић.