Вести

ПРИЈЕМ ЂАКА ГЕНЕРАЦИЈЕ: ДАН КАДА СЛАВИМО ОБРАЗОВАЊЕ

Традиционални, свечани пријем најбољих ученика основних и средњих школа на територији града Сомбора, одржан је уз присуство родитеља, учитеља, наставника, професора и директора школа.

 

Ђацима, као и осталим гостима, обратили су се Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и Силард Јанковић, члан Градског већа за област националних мањина и сарадње са верским заједницама.

 

„Пријем ђака генерације је дан када славимо образовање, које дуги низ деценија  постоји у овом граду и има одговарајућу традицију. Надам се да сте дошли у нади да ћемо се лепо дружити и да ћемо поделити нека заједничка искуства и пре свега ваш успех који је данас разлог за овај наш састанак. Драго ми је да Сомбор има једну овакву традицију  и свакако ћемо је наставити. Радује ме да Сомбор има овако добре ученике како средњих, тако и основних школа“ – казала је градоначелница Голубовић.

 

Градоначелница је потом навела да је за све ђаке генерације Град  обезбедио новчани износ од 10.000,00 динара, те да је  у сарадњи са братским градом Кишпештом, за шесторо деце основних школа, три дечака и три девојчице, обезбеђено наградно путовање у Мађарску.

 

„И ове године  за  најбољег ученика средњих школа Град је обезбедио посебну диплому и  стипендију. Децо, захваљујем се за све успехе које сте постигли током школовања и надамо се да ћете наставити школовање са исто тако лепим резултатима. Желим вам све најбоље у даљем образовњу и да останете отворени за сваку сарадњу, за даље школовање, било формално-било неформално. Останите отворени  и за  рад на себи јер је то једино што у животу значи. До образовања се стиже радом, од рада се живи и чим сте постигли овакве резултате онда знате да је то најзначајнија ствар у животу“ – истакла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

 

На мађарском језику ученицима се обратио Силард Јанковић, који је деци честитао на успеху, говорио о наградама и пожелео  деци успех у даљем образовању.

 

Средњошколце је наградило и Удружење грађана Коло српских сестара, које је ученицима поклонило књигу.

 

На пријему је проглашен и ђак генерације средњих школа, а школске 2015/2016. године  то је Неда Делић, матуранткиња Гимназије „Вељко Петровић“ која ће постати 15 стипендиста града и за време студија на буџету државног факултета примати стипендију у износу  од 40 одсто бруто зараде остварене у Републици Србији.