Вести

ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ АТАРСКИХ ПУТЕВА

    Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора, Зоран Милер, члан Градског већа задужен за област пољопривреде развоја села и заштите животне средине и Слободан Косановић, начелник Одељења за пољопривреду Градске управе града Сомбора обишли су завршне радове на пројекту санације и ојачавању коловоза атарског пута Бездан – Писта – Гаковачки пут II деоница где је асфалт постављен у дужини од 1.170,2 метра. Уговорена вредност овог посла је 5.080.812,00 динара; извођачи радова су: ВД „Југокоп-Подриње“ д.о.о. Шабац и „Војводина-Бачка пут“ ад Нови Сад.

     Представници Градске управе обишли су и завршне радове на појачаном одржавању атарског пута од пута Сомбор – Кљајићево до Старог сивачког пута, где се ради на асфалтирању коловоза дужине 1.761 метар. Уговорена вредност радова на овом путном правцу је 11.526.118,98 динара а радове изводи „Карин Комерц“ МД. За радове на поменутим атарским путевима опредељено је укупно 36.413.194,28 динара, док је спровођењем јавних набавки остварена уштеда од 13.818.738,76 динара.

    Према речима градоначелника Саше Тодоровића, „асфалтирање атарских путева ће пољопривредницима, повртарима и произвођачима јагодичастог воћа олакшати приступ њивама поготово у јесењем периоду када има доста падавина које су утицале на оштећење и уништавање атарских путева.“ - Вредност обрадиве земље и пољопривредних парцела на територији града Сомбора ће бити већа што може позитивно утицати на привлачење инвестиција у наш град. Поред тога, пут ка Градини ће повезати неколико салашких насеља и омогућити безбеднији саобраћај на магистралном путу ка Кљајићеву, тако што ће се на нови атарски пут преусмерити пољопривредна механизација. – рекао је Тодоровић. Зоран Милер је приликом обиласка радова најавио да ће поред ових атарских путева ускоро започети радови на атарском путу Радојевићи – Канал.