Вести

ПРИВРЕДНИЦИ ДОНИРАЛИ ГРАДУ ДЕЧЈА ИГРАЛИШТА

Укупна вредност донације износи 1.2 милиона динара, а овим средствима ће бити купљене справе за опремање пет дечијих игралишта на потпуно новим локацијама у граду.

Потписивању уговора претходило је поздравно обраћање градоначелнице Душанке Голубовић, која је захвалила председнику Скупштине Града Сомбора др Зорану Парчетићу, на чију иницијативу је акција покренута и сомборским привредницима који су се прикључили акцији и тако потврдили приврженост свом граду.

- Овим лепим чином, захваљујући коме ће деца у граду добити уређен простор за разоноду, показали сте један друштвено-одговоран приступ према локалној заједници и дали прави пример свима који се баве бизнисом, истакла је градоначелница Голубовић.

Игралишта за децу ће бити постављена на пет потпуно нових локација у граду и то: у улици Вукице Митровић, на Апатинском путу код угла са улицом Илије Бирчанина и Далматинске, код вртића на Јосићком путу, код „Логора“ и у насељу код Градске хале „Мостонга“.

- Свих пет дечјих игралишта ће бити опремљено новим љуљашкама, тобоганима, клацкалицама, вртешкама и пењалицама, рекао је председник Скупштине града др Зоран Парчетић и најавио да ће се потрудити да се у наредном периоду анимирају људи добре воље и обезбеде донације за уређење дечијих игралишта на још шест градских локација.

Уговоре са градоначелницом су потписали: Милош Комазец, директор „Агроплус доо“ Сомбор, Владимир Сабадош, директор Пољопривредне стручне службе, Ален Реџић, у име директора „Сомбор елоктро“ доо, Младен Ђуришић, директор „Вожда“ доо и Драго Наранџић, директор „Наташа- комерца“.

Градоначелница се захвалила и директорима јавних комуналних предузећа Горану Нонковићу („Простор“), Николи Пајићу („Чистоћа“), Миодрагу Пуповцу („Зеленило“) и Страхињи Шљукићу („Водоканал“) и Немањи Мартићу, директору фирме „Сапутник-М“доо који су учествовали у геодетским радовима и радовима на припреми терена.