Вести

ПРОСЛАВА 8. МАРТА У ОРГАНИЗАЦИЈИ УНИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА ГрО СНС СОМБОР

Поводом Међународног дана жена, Унија пензионера ГрО СНС Сомбор је организовала пригодну прославу за своје најстарије активисте и симпатизере.

Славица Грба, председница Уније пензионера, је рекла да је ово само једна у низу забава коју је Српска напредна странка организовала за наше најстарије суграђане и том приликом се захвалила директору Геронтолошког центра, Зорану Дрчи и ГрО СНС што су помогли у организацији прославе.

Присутнима су се обратили народни посланик, др Владо Бабић и председница Савета за социјална питања ГрО СНС, Тамара Савовић, која је истакла да 8. март не треба да буде једини дан у години кад ће се поштовати и уважавати жене, већ да за цвеће и бомбоњере, мушкарци увек треба да пронађу повод.

Дуготрајна борба за женска права, која је почела давне 1857. године имала је револуционарне резулттате, тако да су жене данас успешне и равноправне са мушкарцима у готово свим сферама-политици, економији, бизнису, уметности... Савовићева се захвалила на свему што су старије генерације урадиле за нас, истакавши да је међугенерацијка сарадња од виталног значаја за друштво, и пожелела угодно вече присутнима.

Прим. др Владо Бабић је подсетио госте да Влада РС интензивно ради на побољшању положаја свих својих грађана, где врло значајно место заузимају пензионери, који су својим радом и залагањем за своју земљу заслужили достојанствену и поштовану старост.

Предстоји нам тешка борба и председнички избори и једино са председничким кандидатом СНС, Александром Вучићем, Србија може да настави са реформама које је започела и обезбеди пристојан живот својим грађанима. Стога позивамо све жене, које чине 51,7% становништва и имају јасну визију о напретку, како града Сомбора, тако и Републике Србије, да изађу на изборе и обезбеде својим потомцима бољу и извеснију будућност.