Вести

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ГРАДА

Дан града Сомбора, 17. фебруар, Сомбор и Сомборци прославили су онако како то и приличи граду којег краси грађански, слободарски дух, уз присуство гостију из братских градова: Кишпешта, на челу са градоначелником Петером Гајдом, потом из Баје, Велеса, Штипа, Мојковца, Осијека, Белог Манастира, општина Кула, Оџаци и Апатин. 266. рођендан, грађани, као и представници грађана – одборници у Скупштини града, представници јавних комуналних предузећа и градских установа, прославили су на свечаној академији, одржаној у Народном позоришту.

Грађанима је Дан града честитао  градоначелник Сомбора Саша Тодоровић који је истакао да „долазак делегација братских, пријатељских градова доказује да везе између локалних самоуправа са свим државама у окружењу доказују да град Сомбор има потенцијал, да је град добрих, пристојиних људи“.

- Прошлост нас обавезује, наши преци који су имали визију су нам поставили високе циљеве које ми данас морамо да остваримо. Хајде да нам историја не буде терет, да је не тумачимо на разноразне начине, већ да то оставимо стручњацима, а да је ми схватимо као учитељицу живота. Морамо гледати у будућност и потрудимо се да 266 рођендан буде преломна тачка, црвена линија испод које нико неће моћи да иде. Преци су нас задужили, а обавезују нас и они који долазе за нама – казао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић.