Вести

Пуштено у рад постројење за воду у Колуту

У насељеном месту Колут, данас је пуштено у рад постројење за воду, а становници овог насељеног места, имаће чисту пијаћу воду. Свечаном пуштању постројења у рад присуствовали су градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић, члан Градског већа, Ђорђе Зорић, директор ЈКП „Водовод“ Бездан, Дејан Кубатов, као и представници Савета Месне заједнице „Колут“.

Овом приликом, градоначелник Сомбора истакао је да су завршене комплетне анализе воде, као и пробни радови, те је изразио захвалност радницима Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Бездан, што је све завршено у предвиђеном временском року.

„Све анализе су завршене, а очекујемо негде до краја августа да и становници Дорослова добију пијаћу воду из бустер станице из Стапара. Веома битна инвестиција за све нас и свакако да се ми као Град ту нећемо зауставити. Припремамо пројектно-техничке документације и за остала насељена места и очекујемо и у наредним годинама да ће се велика средства из буџета Града, а и из Покрајинске владе улагати у водоснабдевање, јер то је нешто што треба свима нама да буде приоритет“, рекао је Ратковић. 

Изградња доводника воде састојала се из две фазе, у укупној дужини од 4170 метара. Како је истакао Дејан Кубатов, прва фаза радова у дужини од 3,2 километра завршена је у 2022. години, док су радови на другој фази, у дужини од 970 метара завршени прошлог месеца.

„На крају у насељеном месту је уграђена и бустер станица која врши појачање до задовољавајућег притиска. Посебну захвалност дугујемо Граду Сомбору, а посебно градоначелнику Антониу Ратковићу, што су смогли снаге и добре воље да нас као доброг партнера препознају да овај посао завршимо како доликује“, истакао је Кубатов.

Укупна вредност инвестиције износи 42 милиона динара, а финансирана је комплетно из буџета Града Сомбора.

 

 

 

Извор: 025.rs