Вести

ПУТ КЉАЈИЋЕВО-ТЕКЕЧКА ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Деоница државног пута II А реда број 106, од Кљајићева до Телечке, од данас је отворена за саобраћај. Са тим у вези, отварању су присуствовали градоначелник, Антонио Ратковић са сарадницима, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић, те представници Савета месних заједница „Кљајићево“ и Телечка“.

Како истиче Антонио Ратковић, радови на реконструкцији државног пута завршени су у року, а сам пут је сада шири за око 2,5 метара.

„Знамо сви у каквом је стању била ова деоница између Кљајићева и Телечке и сада када смо обишли ову трасу видимо да је урађено све перфектно, на задовољство свих нас, али и на велико задовољство грађана Телечке и Кљајићева. Сама ширина пута је 6,5 метара, на неким деоницама у претходном периоду је било можда и 4 метра, можда чак и испод 4 метра, тако да је стварно урађен један добар посао и вредност ових радова је око 430 милиона са ПДВ-ом“, рекао је градоначелник Сомбора.

С обзиром да Град Сомбор континуирано ради на улагању у путну инфраструктуру, градоначелник се осврнуо и на реализоване радове.

„Завршено је 12 километара од Сомбора ка Апатину, а за неких десетак дана биће завршен и Апатински мост, тако да и ова деоница ће бити пуштена. Крајем прошле године, завршен је други део пута од Сомбора ка граничном прелазу Бачки Брег, а у овој години, једна краћа деоница кроз Алекса Шантић до Бајмока“, поручио је Ратковић.

Такође, он је искористио прилику и да се захвали ресорном Министарству на подршци при реализацији великих капиталних инфраструктурних пројеката.

„Ја бих искористио прилику да се посебно захвалим министру Весићу који је препознао приоритете Града Сомбора, близу милијарду динара инвестиција је уложено у реконструкцију државних путева“, закључио је градоначелник Града Сомбора.

 

 

 

Извор: 025.rs / Фото: ФБ Антонио Ратковић