Вести

РАДНА АКЦИЈА У ОРГАНИЗАЦИЈИ АКТИВИСТА УНИЈЕ МЛАДИХ СНС СОМБОР: ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН РЕКА И ВОДА

На иницијативу Антоније Нађ Косановић, бивше европске вицешампионке у кајаку и представнице Србије на Олимпијским играма у Лондону 2012. године, а уз подршку Младена Веселиновића и других чланова Уније младих СНС Сомбор, организована је радна акција у којој је учествовало више од 20 младих активиста.

Повод за акцију био је предстојећи Међународни дан река и вода који се обележава 14. марта широм планете и признат је од стране Уједињених нација.

Вредни активисти Уније младих СНС Сомбор су одлучили да овај викенд проведу у радној атмосфери и мотивисано су се упустили у спровођење испланираних активности. Они су најпре очистили каналску обалу у Бездану и сакупили смеће, те тиме указали на значај подизања еколошке свести код свих становника наше општине.

-Одговорним еколошким понашањем свако од нас даје свој допринос глобалним напорима очувања животне средине и то је нешто што сви треба да имамо на уму 365 дана у години, казала је Антонија Нађ Косановић.

Очишћено је и дечије игралиште код канала на коме су офарбани реквизити, постављена једна нова љуљашка, замењене поломљене даске на клупама и посут нови песак.

Учесници акције су најавили наставак сличних активности Уније младих СНС Сомбор и позвали све суграђене да подрже Александра Вучића на предстојећим председничким изборима и тиме се прикључе тиму који се бори за бољу, лепшу и јачу Србију на коју ћемо сви бити поносни.