Вести

РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ У ПУНОМ ЈЕКУ

У Сомбору су у току радови на доградњи, адаптацији и реконструкцији фискултурне сале у Средњој техничкој школи, којима ће бити решен вишегодишњи проблем одвијања наставе физичког васпитања у овој установи. Радове је данас обишао градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, са својим сарадницима, а овом приликом истакао је следеће:

„Настављамо са инфраструктурним радовима и у 2023. години, што је свакако показатељ развоја једног града. Налазимо се у Средњој техничкој школи, која ове године обележава један велики јубилеј, 140 година постојања и морам да нагласим да ова школа образује профиле који су потребни нашем граду, и један добар модел дуалног образовања је управо овде у Средњој техничкој школи. Радује ме што радови на изградњи нове сале у Техничкој школи напредују веома добро и што ће бити завршени у предвиђеном року. Проблем који је стар више година и сала која није била годинама коришћена, у 2023. добиће један леп и модеран изглед“. 

Будући да је постојећи објекат фискултурне сале изведен од азбест-цементних плоча, преко челичне конструкције, предвиђено је да буде у потпуности уклоњен део објекта који је овако израђен,  те да се изради нови, бетонски, а сутеренски део објекта, који је безбедан за коришћење, биће адаптиран и реконструисан, као и дограђен.

Ратковић је навео да су комплетни радови који се спроводе финансирани од стране Града Сомбора и Управе за капитална улагања АП Војводине, те да је вредност овог пројекта око 76 милиона динара. Из Градске управе најавили су да ће и у будућности континуирано тежити унапређењу услова живота, рада и образовања свих својих суграђана. 

Извор: 025.rs/Град Сомбор