Вести

РАЗГОВОР СА ПРЕДСТАВНИЦИМА КОМПАНИЈЕ „КОПИТАРНА“ О БОРЕЛИЈУ

     Градоначелник града Сомбора, Саша Тодоровић, разговарао је са представницима словеначке компаније „Копитарна“, која се бави производњом обуће. Тема разговора била је постојећа сарадња „Копитарне“ са „Борелијем“ али и могућност нових инвестиција у овој произвођачкој делатности

     Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора, примио је у свом кабинету делегацију словеначке компаније „Копитарна“ где је са Марјаном Курником, генералним директором „Копитарне“ разговарао о постојећој сарадњи са сомборском фирмом „Борели“, као и о могућностима нових инвестиција и очувању радних места у овој производној грани. Састанку су присуствовали: Борис Буловић, помоћник градоначелника Сомбора, Зора Црногорац, директор „Борелија“, као и Татјана Шинковец, директор тржишта те Франц Конајзлер, подручни директор испред „Копитарне“. Тема састанка је била тренутна ситуација у „Борелију“ као и планови за наредни период.

     Према речима Марјана Курника, компанија „Копитарна“ неколико претходних година успешно сарађује са „Борелијем“. Њихова жеља јесте да се та сарадња настави и у наредном периоду, кроз упошљавање радника „Борелија“. - Радници „Борелија“ су стручно оспособљени и раде на задовољавајући начин уз поштовање задатих рокова и циљева. Наш интерес јесте да се та производња одржи што је и главни разлог наше посете и данашњих разговора са градоначелником Сомбора и руководством фабрике „Борели“. – рекао је Курник.

     Градоначелник Тодоровић је пренео гостима гаранције да ће град Сомбор и Република Србија заједничним деловањем и даље помагати „Борелију“ те тако сачувати један од значајних привредних субјеката града Сомбора. - Примарни циљ подршке јесте проналажење стратешких партнера, одржавање постојећег нивоа производње и, пре свега, очување радних места што је, од посебног значаја за Сомбор као локалну заједницу, будући да се тако решава питање једне од фабрика која је дуги низ година одржавала сомборску привреду живом и која је упошљавала многе генерације наших суграђана. Убеђен сам да ћемо, заједно са нашим партнерима из „Копитарне“, пронаћи решење које ће очувати производњу и донети обострано задовољство. – казао је Тодоровић и додао да су у разговорима са партнерима из Словеније одређена четири модела решавања производње иза којих стоје град Сомбор, Република Србија, менаџмент „Борелија“ и „Копитарна“. - У наредном периоду свако има пред собом јасно одређене активности, које за заједнички циљ имају наставак производње и очувања радних места. Очекујем да се до јесени усвоји један од предложених модела, те да „Борели“, заједно са „Копитарном“ настави производни циклус. – рекао је градоначелник Тодоровић.