Вести

РЕКОНСТРУИСАН ДНЕВНИ БОРАВАК ОШ „АВРАМ МРАЗОВИЋ“

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање градске управе Горан Тодорић обишли су данас нови дневни боравак Основне школе „Аврам Мразовић“, где их је дочекала директорка Маја Секулић.

Како би школарци проводили угодно време у дневном боравку, реконструисан је, адаптиран и проширен простор, замењени су прозори и врата, постављене су климе и купљен је нови намештај, а ове радове и опремање финансирао је Град Сомбор. „Пре две недеље завршени су радови на уређењу дневног боравка у Основној школи Аврам Мразовић у Сомбору. Укупно је Град Сомбор издвојио четири милиона динара за уређење овог предивног простора. Оно што је битно је да је комплетно део простора саниран, да су урађена нова расвета, урађене су подне облоге, зидови су окречени, школска библиотека је премештена у други део школе, тако да смо добили један предиван простор где ће ђаци проводити своје слободно време“, рекао је градоначелник Ратковић.

 

 

Градоначелник је нагласио да су сви радови завршени у веома кратком року, те да се нада да ће деца, наставници и учитељи у новом простору имати пријатан боравак. „Као што смо причали прошле године у Основној школи Доситеј Обрадовић, наша жеља је да сваке године, у бар по једној школи, уредимо по један овакав простор. Свакако, набављен је и нови намештај и оно што мене радује је да деца овде са задовољством долазе, ураде своје домаће задатке, одморе и надам се да ће што више деце користити овај простор, а свакако и наставници и учитељи у своје слободно време верујем да ће боравити овде“  поручио је Ратковић.

Маја Секулић, директорка ОШ „Аврам Мразовић“ истакла је да један овакав простор значи и више него много, да су деца и више него задовољна, те да се број деце у дневном боравку нагло повећао од како је нови простор урађен. „С обзиром на то да школа има две групе продуженог боравка, простор у коме је продужени боравак радио до сада био је много мањи од овога, а овакав простор нама значи место где деца у исто време имају где да остану након наставе, имају подршку учитеља који раде у продуженом боравку у вези са израдом домаћих задатака, имају простор за игру, имају простор за релаксацију, имају излаз на двориште, тако да овим простором они добијају све оно што треба да добију да би у школи научили оно што треба да науче, да би се, са друге стране, осећали пријатно, али и да би родитељи били безбедни и комотни што се тиче остајања деце у школи док не позавршавају своје обавезе и док не дођу по њих“, рекла је директорка Маја Секулић.

Извор: Град Сомбор