Вести

САНИТАРНА СЕЧА ДРВА У РОКОВАЧКОЈ ШУМИЦИ

Санитарна сеча дрва у Роковачкој шумици вршиће се наредних дана у складу са решењем шумарског инспектора.  Укупна дрвна маса биће испоручена најугроженијим корисницима социјалне помоћи у граду и сомборским селима.

- Ово је координисана акција коју заједно изводе Градско веће, Градска управа, Јавна комунална предузећа „Зеленило“ и „Чистоћа“ и Центар за социјални рад. Дрва која буду посечена током акције су намењена корисницима  услуга Центра за социјални рад и корисницима социјалне помоћи у граду и селима. Количина дрва није велика, у питању је око 100 кубних метара. Нажалост, имали смо кашњења са почетком сече услед објективних околности и лоших временских прилика. 

 У сваком случају, дрва ће добро доћи да се људи угреју до краја зиме и надамо се да ћемо следеће године са сличном акцијом почети на време – казао је др Зоран Парчетић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту. 

Директор ЈКП „Зеленило“ Миодраг Пуповац, је рекао да је пре почетка сече стабала испоштована сва потребна законска процедура.