Вести

Седница Националног савета Буњеваца

Национални савет буњевачке националне мањине je пред годишњицу конституисања трећег сазива Националног савета одржао 9. седницу у Сомбору. 

Преседништво и чланове Националног савета Буњеваца поздравио је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић који је изразио задовољство добром сарадњом. Град и Национални савет Буњеваца успешно сарађују, а добра је и сарадња са буњевачким организиацијама које раде на територији Града – казао је градоначелник Тодоровић.                                                       

Чланове Националног савета Буњеваца поздравили су и: Владислав Живановић, заменик градоначелника Сомбора, Немања Сарач, члан Градског већа за културу и републички посланици прим. др Владо Бабић и Жика Гојковић. Председница Националног савета Буњеваца мр Сузана Кујунџић Остојић, навела је да у Сомбору живи значајан број грађана који се изјашњавају као Буњевци, те да је одржавање седнице у Сомбору договорено са градоначелником Тодоровићим, приликом радне посете. 

На седници, одржаној 14. новембра, је било речи о Стратегији развоја у периоду од 2015. до 2020. године, а за сомборске Буњевце је важна информација да Национални савет буњевачке националне мањине има Регионалну канцеларију у Сомбору, која се налази у Градској кући (Трг Светог Ђорђа), на првом спрату, канцеларија бр. 32 (контакт телефон бр.: 434-059).