Вести

СОМБОР ДОБАР ПРИМЕР САРАДЊЕ СА НЕМАЧКОМ НАЦИОНАЛНОМ МАЊИНОМ

Градоначелница Сомбора Душанка  Голубовић разговарала је са Хансом Суприцом, председником Савеза подунавских Шваба Немачке и  потпредседником Светског савеза подунавских  Шваба  Јозефом Јергером.

 

 

Градоначелница је истакла да постоји изузетно добра сарадња са Хуманитарним удружењем Немаца „Герхард“  и  Националним саветом немачке националне заједнице, чије је седиште у Сомбору и показала   добру вољу да се сарадња у обостраном интересу и  прошири.

 

Градоначелница је казала да је ХУН „Герхард“ добар сарадник локалне самоуправе у релизацији акција које доносе бољитак свим грађанима на територији града Сомбора.

Председник подунавских Шваба Немачке, Суприц је истакао да посета Сомбору није случајна, већ је резултат раније успостављене сарадње, те да му је изузетно драго „да се сарадња наставља без обзира на то која је странка у Сомбору на власти“.

 

Састанку су присуствовали и Силард  Јанковић, члан Градског већа за област заштите права националних мањина и верске заједнице, Немања Сарач, помоћник градоначелнице за културу и информисање и Антон Бек, председник  ХУН „Герхард“ у Сомбору.