Вести

СОМБОР ИНТЕРЕСАНТАН ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ СЛОВЕНАЧКЕ КОМПАНИЈЕ

Градоначелник града Сомбора Саша Тодоровић са сарадницима -  члановима Градског већа, Савом  Дојићем, за област привреде и финансија  и Зораном  Милером, за област пољопривреде, руралног разовај и заштите животне средине, разговарао је са представницима компаније „Силико“ из Словеније о отварању производних погона „Силика“ у Сомбору.

Директор компаније „Силико“ Јанез Копривец, навео је да се „Силико“ бави производњом алата од метала и производа од течног силикона. Према речима директора Копривеца, „Силико“ је стабилна и напредна компанија која у Словенији послује на три локације и води рачуна о потребама и заштити својих радника. Копривец је рекао и да су Сомбор „препознали као добру средину за инвестиције и ширење своје компаније“.

Представници „Силика“ навели су да у сарадњи са локалном самоуправом желе да пронађу адекватну локацију ради започињања производње, те да би у старту запослили 50, а касније још 100 радника, што би било довољно за потребе „Силика“.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић је казао да су инвеститори у Сомбор добродошли, те да има и простора и потенцијала за нове инвестиције.

„Захваљујући новим инвестицијама смањиће се број незапослених, што је у овом тренутку примарно. Сомбор има традицију у грани индустрије од метала, а радници некадашњег  предузећа „Бане Секулић“ су потенцијална радна снага. Сомбор има и Средњу техничку школу која сваке године изводи младе кадрове, тако да је кадровска основа за почетак рада добра“ – казао је градоначелник Тодоровић.