Вести

Сомборска касарна добила пијаћу воду

Министар одбране Братислав Гашић, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, начелник западнобачког округа Рајко Мајсторовић и градоначелник Сомбора Саша Тодоровић присуствовали су данас у Сомбору прикључивању касарне „Аеродром“ на градску водоводну мрежу.

Том приликом министар Гашић истакао је да је сомборска касарна до 2003, када је Завод за превентивну медицинску заштиту утврдио да вода не испуњава потребне критеријуме, више од 60 година имала свој систем за водоснабдевање.

- После 12 година, уз помоћ локалне самоуправе, касарна поново добија пијаћу воду, што је за Војску од великог значаја јер су у претходном периоду пијаћу воду морали да допремају камионима са точилишта, а то је изискивало значајна средства, рекао је Гашић изразивши уверење да ће пијаћа вода до краја лета бити прикључена у свим објектима у касарни.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић истакао је да је Војска Србије у локалној самоуправи града увек имала поузданог партнера, те да ће се та традиција и у будућности наставити.

- Ово је само један од првих корака које смо учинили за наше суграђане војнике, а ускоро ће бити завршено и асфалтирање писте за постројавање, рекао је градоначелник додајући да ће град Сомбор увек бити ту за Војску.