Вести

СОМБОРСКИ ВРТИЋ ДОМАЋИН „КОЛОНИЈЕ ДЕЧЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА“

Предшколска установа „Вера Гуцуња“ домаћин је „Колоније дечјег пријатељства“  у којој учествују деца и предшколски радници из: Цетиња, Бања Луке, Штипа, Вуковара, Шапца, Бијељине и Сомбора као домаћина.

Колонија је отворена  данас (13.јун) и трајаће до 18. јуна 2016. године. Свечаном отварању присуствовали су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице.

Од  великог значаја је за град што има предшколску установу која је успела да одржи манифестацију која афирмише дечје пријатељство и различитости. Манифестација је од великог значаја и за град“ – казала је градоначелница.

Директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић поздравила је госте и подсетила да манифестација има дугогодишњу традицију, прва је одржана далеке 1975. године, а у време распада СФРЈ наступио је прекид у одржавању Колоније. Манифестација је обновљена 2009. године када је одржана у Бања Луци, потом у Сомбору и другим градовима учесницима.

Колонија осим што има дугогодишњу традицију подразумева дружење деце и предшколских радника, размену искустава и уважавање различитости језика, народа и обичаја – казала је директорка Перовић.

Кратким програмом деца су на најлепши начин представила градове из којих долазе и поздравили домаћине, а потом су се посветила игри. Јер, игра је оно што деца знају најбоље да раде, уз игру најлакше уче и  играјући се одрастају у добре људе.