Вести

СОМБОРУ 11 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ УСЛУГА СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић потписао је данас у Београду уговор о наменским трансферима са Министарством рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Републике Србије.

Граду Сомбору су, према овом уговору, за суфинансирање услуга социјалне заштите из надлежности јединица локалне самоуправе, додељена средства у износу од 11.342.466,00 динара. Уговоре је представницима градова и општина свечано уручила министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

За мере социјалне заштите, у које спадају услуге личног пратиоца детета и ученика, помоћи и неге у кући, дневног боравка за децу и одрасла лица са сметњама у развоју, сигурне куће, брачног и породичног саветовалишта, саветовалишта за рани развој детета, персоналне асистенције за лица са сметњама у развоју, социјално – едукативне услуге, родитељског додатка за прворођено дете, финансијске помоћи незапосленим породиљама и финансирање вантелесне оплодње, Град Сомбор је ове године издвојио 100.930.000,00 динара.

 

Извор: sombor.rs