Вести

Свечани пријем твораца „Роботске шаке“ код Градоначелника Сомбора Саше Тодоровића

Градоначелник Сомбора, Сашa Тодоровић, уприличио је свечани пријем за ђаке Средње техничке школе који су креирали „Роботску шаку“. На пријему су били ученици: Никола Тривић (сада успешан студент, стипендиста РАФ-а), Дарио Шарчевић, Милош Стамболија, Стефан Ланчушки, Нитај Ађанел и Зоран Попић са својим менторима Маријаном Богдановић и Срђаном Павићем. Ученици су, заједничким радом израдили роботску шаку у оквиру пројекта Роботска шака – The Thing. 

  У пријатној атмосфери ученици су имали прилику да разговарају са Градоначелником Тодоровићем, пренесу му своја искуства у току реализације овог пројекта и да му се захвале на свесрдној помоћи коју им је Град Сомбор пружио на прикупљању средстава за пут у Москву на 18. Салон иновација и иновационих технологија. Саша Тодоровић је изјавио да је ово савршена прилика да млади и успешни ђаци промовишу свој град и своју државу, те им је као својеврсним амбасадорима уручио пригодне поклоне са мотивима Сомбора. Такође је казао да му је изузетна част што је некима од младих генијалаца и предавао као професор у Средњој техничкој школи.

  На крају дружења Градоначелник Саша Тодоровић им је пожелео срећан пут у Москву и изразио надање да ће наставити да нижу успехе у будућности, јер ипак су они сада на неки начин благо нашег Сомбора.

            На крају им се градоначелник захвалио у име Града Сомбора и пожелео им много успеха у даљем образовању као и у будићим пројектима и изразио наду да ће овим примером да се воде многи Сомборци и предочио да ће се Град Сомбор увек трудити да има слуха када су млади и образовани у питању.