Вести

Трибина "Превенција наркоманије"

  Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања ГрО СНС Сомбор је уз подршку Полицијске управе Сомбор организовао у петак, 12. новембра 2015.године, радионицу поводом месеца борбе против наркоманије. Радионица је одржана у Дому за децу и омладину „Мирослав Мика Антић“. Нада Старчевић, директорка ове установе је члановима Савета пожелела добродошлицу и успешан рад.

  Штићеницима Дома обратила се Тамара Савовић, председница Савета и одборница Српске напредне странке у Скупштини града Сомбора. У свом излагању истакла је да се Савет за бригу о деци, популацији и социјална питања својим активностима и програмом залаже за бољи живот наших грађана, као и за безбедност деце, нарочито када је у питању превенција болести зависности. Присутнима се затим обратио начелник ПУ Сомбор, Саша Дмитрашиновић, посебно обраћајући пажњу на преношење искустава полиције када је у питању превенција наркоманије, о последицама које оставља узимање наркотика, као и о начинима за одвикавање од наркотика.

  Бојана Остојић, психолог, одржала је презентацију о наркоманији у интеракцији са децом, а у томе јој је помогао инспектор криминалистичке полиције из Одељења за сузбијање кријумчарења и нарокоманије, Радован Милосевић. Инспектор је говорио о томе да дрога уништава и изолује од стварности, те да је једина сврха постојања за наркомана проналажење начина да дође до новца за куповину дроге, што се огледа у широком спектру кривичних дела које чини при томе.

  Након презентације уследила су питања деце, која су се највише односила на конкретна искуства полиције и како да се поставе ако нађу у ситуацији да им се понуди дрога.