Вести

У СОМБОРУ ОДРЖАН САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

Сајам предузетништва, у оквиру пројекта „Шанса за нови почетак“,  одржан је у Сомбору. Сајам је отворио градоначелник Сомбора Саша Тодоровић, који је истакао значај сајма и самозапошљавања.

Није случајно да је град Сомбор изабран за један од пет градова где се одржава сајам оваквог значаја. Радо смо прихватили да будемо домаћини и помогнемо одржавању сајма предузетништва у Сомбору. Сајам је значајан због нових идеја које промовише и размене искустава. Локална самоуправа, неколико година уназад,  препознаје  значај самозапошљавања и пружа му подршку. Град, уз добру сарадњу са Националном службом за запошљавање, подржава сваку нову идеју која помаже грађанима да, ослањајући се на сопствене идеје, покрену бизнис“ – казао је градоначелник Тодоровић.

Посетиоци сајма имали су прилику да чују више о предузетништву и предузетничким идејама, које је могуће покренути како за пар стотина евра, тако и за неколико хиљада евра. Своје програме подршке за покретање малог бизниса представило је десетак локалних органзација, а одржана су и едукативна предавања.

Посетиоцима сајма обратили су се и Јелена Булатовић, извршна директорка САМ, Зоран Булатовић, председник Управног одбора Регионалне привредне коморе Сомбор и Секула Тањевић, директор Филијале Националне службе за запошљавање  у Сомбору.

Сајам предузетништва организовали су Српска асоцијација менаџера (САМ), Агенција ДНА и Америчка агенција за међународни развој у сарадњи са градом Сомбором и Регионалном привредном комором Сомбор.