Вести

У ТОКУ ИЗГРАДЊА АТАРСКОГ ПУТА РИЂИЦА-РАСТИНА

Изградња атарског пута од насељеног места Риђица ка Растини је почела. Тим поводом, радове су обишли градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић и представници Савета Месне заједнице „Риђица“. Према речима градоначелника, ради се о вишегодишњем пројекту, а тренутно се изводе радови на првој фази изградње у дужини од око 1,9 километара. 

„Целокупна дужина ове деонице атарског пута износи око 6,5 километара. Очекујемо да у наредне две до три године буде завршена ова деоница и да спојимо насељено место Риђица са граничним прелазом Растина-Бачсентђерђ. Овим путем свакако да ћемо омогућити пре свега становницима Риђице да имају директан излаз на гранични прелаз, али и пољопривредницима да олакшамо долазак до својих њива и самим тим скратимо пут становницима Риђице, када буду ишли до Сомбора“, нагласио је Ратковић и додао, да ће Град наставити и у наредној години да улаже средства у атарске путеве.

За реализацију изградње атарског пута Риђица-Растина део средстава обезбеђен је на Конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а део из буџета Града Сомбора.

 

 

 

Извор: 025.rs / Фото: ФБ Антонио Ратковић