Вести

У току радови на изградњи водоводне мреже на Моношторском путу

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић и директорка ЈКП „Водоканал“, Јасмина Бобић, обишли су данас радове на изградњи водоводне мреже на Моношторском путу. 

Како истиче градоначелник, урађено је око 330 метара, док укупна дужина на којој ће се изводити радови износи 900 метара.

„Морам да нагласим да крајем прошле године и у току ове године завршена је комплетно водоводна мрежа у улици Солунских бораца, као и водоводна мрежа у улици Јована Дучића. Град Сомбор је за ове намене издвојио близу 25 милиона динара, а укупна дужина водоводне мреже у ове три улице је негде више од два километра“, рекао је Ратковић. 

Он се такође осврнуо и на важне пројекте који су реализовани, али и на оне који су тек у плану.

„Завршено је доводник воде до Колута, тако да становници насељеног места Колут су добили пијаћу воду, становници Стапара такође, као и мештани Дорослова. Наставићемо са изградњом водоводне мреже, тако да планирамо и у буџету за 2024. годину да издвојимо значајна средства, како би наставили са радовима у Граду Сомбору“, закључио је градоначелник Града Сомбора.

 

 

 

Извор: 025.rs