Вести

У току радови на кружном току у Сомбору

У граду Сомбору, у току је изградња новог кружног тока, односно реконструкција раскрсница Венац војводе Степе Степановића, Петра Бојовића и улице Арсенија Чарнојевића. Са тим у вези, радове су данас обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, начелник Западнобачког округа, Горан Нонковић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције, Ђорђе Зорић и директорка ЈКП „Простор“, Снежана Цицо.

Према речима Антониа Ратковића, поред радова на изградњи кружног тока, раде се и нова паркинг места, што је од великог значаја за све грађане Сомбора.

 „Изградњом овог кружног тока који је свакако од изузетног значаја за све грађане Сомбора, пре свега повећаћемо безбедност свих учесника у саобраћају, а повећаћемо и проток самог саобраћаја. Поред самог кружног тока, раде се и паркинг места код Соколског дома и Основног суда, као и једна приступна саобраћајница за све родитеље који своју децу доводе до вртића, како би што безбедније могли да доведу своју децу и да касније одвозе своје малишане до кућа“, рекао је Ратковић.

Такође, поред самих радова на кружном току, у наредном периоду, планирана је реконструкција тротоара, као и изградња нове бициклистичке стазе. Локална самоуправа ове године издваја значајна средства у путну инфраструктуру, те су на територији Града у току вишеструки радови.

 „У овој години очекује нас завршетак пута Купусина-Моноштор, као и почетак радова на првој фази Растина-Риђица, а поред тога у току нам је и јавна набавка за изградњу нових улица у граду. У овој години очекујемо стварно пуно радова на изградњи путне инфраструктуре, као и изградњи нових паркинг места. Очекујемо и завршетак радова на изградњи паркинга у бившем Прокупцу“, закључио је градоначелник Сомбора.

Рок за завршетак радова на изградњи новог кружног тока је средина августа месеца.

 

 

 

Извор: 025.rs