Вести

У ТОКУ САНАЦИЈА АТАРСКОГ ПУТА РИЂИЦА – ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ

Радови на санацији и појачаном одржавању атарског пута Риђица – Гранични прелаз почели су 28. марта 2016. године и уколико временски услови послуже биће окончани у наредне две седмице.

Да ли радови теку према плану, на лицу места проверио је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић. Градоначелник Тодоровић је навео да је изградња пута планирана у сарадњи локалне самоуправе и месне заједнице.

„Пут је вишеструко значајан и то не само за житеље Риђице којима ће обезбедити бржи и једноставнији прилаз њивама и подићи им тржишну цену, већ је значајан и због комуникације уопште“ – казао је градоначелник Тодоровић.

Градоначелник је навео да је локална самоуправа у сарадњи са свим месним заједницама израдила планове детаљне регулације свих насељених места.

„Изградњом пута показујемо да заиста равномерно улажемо у сва наша села, сва наша насељена места и град. Ослушкујемо потребе житеља који не живе у самом граду, јер се обично стиче утисак да не радимо довољно и за наша села. Ово је најконкретнији и најбољи могући пример како то није истина“ – рекао је градоначелник Сомбора Саша Тодоровић.

Пут Риђица – Гранични прелаз је дужине 2.448 метара, а вредност радова са ПДВ-ом износи нешто више од 18,9 милиона динара. Извођач радова, односно носилац посла је фирма „Мламармо“ доо из Лукићева.