Вести

У току вишеструки радови у насељеном месту Растина

У току су вишеструки радови у насељеном месту Растина, а исте су данас обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, заменица градоначелника, Љиљана Тица и члан Градског већа задужен за област комуналне делатности и инвестиција, Ђорђе Зорић, заједно са представницима Савета Месне заједнице „Растина“.

До сада је завршено асфалтирање улице која спаја улицу Војводе Живојина Мишића и Војводе Степе Степановића, у дужини од 170 метара и ширине 3,5 метара, а тренутно се ради на уређењу банкина. Такође, радови се изводе и на реконструкцији рукометног терена, а Ратковић је искористио ову прилику како би најавио планове за наредни период.

„Оно што је веома битно за све становнике Растине да у наредном периоду овде, у зони школе, урадићемо и лежеће полицајце, а очекује нас и потписивање уговора за почетак прве фазе атарског пута од Риђице ка Растини. Овај пројекат је веома битан и за становнике Растине и за становнике Риђице, изводиће се у више фаза. У петак потписујемо Уговор за прву фазу и очекујемо у 2023. години, да ће се урадити мало мање од 2 км овог атарског пута“, истакао је Ратковић.

Председница Савета Месне заједнице „Растина“, Сара Симић, истакла је значај поменутих радова за становнике овог насељеног места.

„Драго нам је што је Растина и ове године део програма партиципативног буџетирања. Овај пројекат нам у многоме значи због тога што становници Растине сами могу да одлуче о томе шта ће да се ради. Дајемо све што је у нашој моћи да одржимо ово наше мало село живим“, навела је Симић.

Из Градске управе истичу да настављају са улагањима и у другим насељенима местима на територији Града Сомбора, са циљем побољшања услова живота грађана.

 

 

 

Извор: 025rs