Вести

Уручене стипендије за најбоље спортисте Града

У скупштинској сали зграде Жупаније, данас је уприличена додела стипендија за тридесет најуспешнијих спортиста са територије Града Сомбора. Уручењу су испред локалне самоуправе присуствовали градоначелник, Антонио Ратковић и чланица Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства, Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза Града Сомбора, Зоран Бојић.

Према речима градоначелника, Град је за ову намену издвојио три милиона динара, а поред финансирања клубова и стипендија, издваја средства и за надокнаде тренера.

“Издвојили смо за ову годину 3 милиона динара за тридесет најперспективнијих спортиста, они који су заслужили то резултатима из претходне године, од пионирских до сениорских стипендија у износу 7.000 до 10.000 динара. Такође, и 12 тренерских надокнада је додељено најбољим тренерима, јер свакако поред свих услова које имају наши спортисти веома је важан стручно-педагошки рад и зато ми је драго што поред финансирања клубова, стипендија, издвајамо средства и за надокнаде тренера”, поручио је Ратковић.

Град Сомбор за спорт издваја близу 7% буџета, те континуирано ради и на улагању у спортску инфраструктуру.

„Изузетно ми је драго што из године у годину улажемо у спортске објекте и што ћемо ове године још додатно оплеменити Спортску халу „Мостонга“ са тескопским трибинама, и започињемо климатизацију саме хале. Свакако да ту не желимо да се зауставимо, већ да наставимо и са даљим опремањем ове Хале. Биће радова на затвореном и на отвореном базену и на осталим објектима”, истакао је градоначелник Сомбора.

Ове године, додатно се из буџета локалне самоуправе издваја и 10 милиона динара за насељена места.

 

 

 

Извор: 025.rs