Вести

Уручени уговори о субвенцијама за 99 пољопривредних произвођача

Данас је, у просторијама „Кластер ЦБЦ Сомбор“, уприличено свечано уручивање уговора по Конкурсу за доделу бесповратних средстава за субвенционисање пољопривредне производње и унапређење функционисања индивидуалних пољопривредних газдинства на територији Града Сомбора за текућу годину, који је спровео Агробизнис центар. Испред Градске управе, уручивању, које је почело минутом ћутања за жртве страдале у Србији, присуствовали су градоначелник, Антонио Ратковић, чланови Градског већа Јован Кеча и Срђан Савић, као и помоћник градоначелника задужен за област инвестиција и међународне сарадње, Бранислав Сворцан.

Право на субвенционисање пољопривредне производње, путем овогодишњег конкурса, остварило је укупно 99 газдинстава, којима је уговоре уручио градоначелник Ратковић, пожелевши им да успешно реализују своје инвестиције. 

„Нама је изузетно драго што смо и у овој години определили 11.750.000 динара управо за овај конкурс и оно што је свакако наша жеља, наш циљ је да поред конкурса које расписује Град да Агробизнис центар стоји на располагању нашим пољопривредним произвођачима и да конкуришу и на средства Покрајине и министарства, то је свакако био и један од основних циљева када смо оснивали Агробизнис центар, а оно што ме изузетно радује је да смо ми кроз овај конкурс омогућили свима да конкуришу и свакако да смо дали приоритет младима, женама, људима који имају мање пољопривредне површине, они су имали приоритет“.

Директор Агробизнис центра, Карло Пушкарица, изразио је задовољство због великог броја пријава на конкурсу, као и квалитетом идеја које су пољопривредни произвођачи изнели у оквиру истог.

„Квалитети и намера тих људи који аплицирају бољи су него икада. То је наше највеће задовољство, значи, не сам напредак Агробизнис центра, он може да расте искључиво ако расту и наши корисници, а то је очигледно из године у годину“.

Из локалне самоуправе су напоменули да ће и у будућности наставити да подржавају пројекте пољопривредних газдинстава, са циљем оснаживања и развоја ове области на територији Града Сомбора.

 

 

 

Извор: 025.rs