Вести

Весић разговарао са мештанима Светозар Милетића

Члан Председништва Српске напредне странке, Горан Весић, са својим сарадницима, обишао је данас насељено место Светозар Милетић, како би разговарао са грађанима овог места о актуелним темама, али и како би најавио реализацију неколико важних пројеката који ће се спроводити на читавој територији Града Сомбора.

У разговору са повереницима Градског одбора Српске напредне странке Сомбор, Душанком Голубовић, Антониом Ратковићем и Владиславом Живановићем, као и са самим грађанима, Весић је истакао важност улагања и развоја инфраструктуре, са циљем побољшања услова живота на овим просторима.

„Разговарали смо наравно о ономе што је овде можда најважније, а то је канализација. У оквиру пројекта „Чиста Србија“, Сомбор је већ потписао пројекат за изградњу канализације, сада ћемо проширити тај пројекат и са насељем Светозар Милетић, који би требало да кренемо до краја 2024. године, и да ту урадимо и постројење за прераду отпадних вода. Обавестио сам их о изградњи „Смајли“ саобраћајнице, која ће за овај крај значити много, потпуно ће оживети не само Сомбор, већ сва места која су у сомборској општини“, закључио је Весић.

Такође, речи је било и о реконструкцији пруге Врбас-Сомбор и саме Железничке станице у Сомбору, затим о ревитализацији пута Кљајићево-Телечка, те о конструкцији моста на Великом Бачком каналу, али и о реконструкцији многих других важних путева и будућим улагањима у Дунав кроз пројекат „Запловимо Србијом“, којима ће, према речима Весића, читава територија Града Сомбора постати интересантна за инвестирање.

Један од повереника Градског одбора Српске напредне странке Сомбор, Антонио Ратковић, искористио је ову прилику како би напоменуо да је у протеклом периоду на територији Града Сомбора, урађено доста тога, али и да изрази задовољство што су у плану и бројни други пројекти.

„Сведоци смо да у прошлој години близу 20 км државних путева је реконструисано, када додамо и средства Града за уређење локалних путева, могу са задовољством да кажем, да када говоримо о путној инфраструктури, смо много урадили. У наредном периоду очекује нас веома важан пројекат, реконструкција Апатинског моста преко Великог бачког канала, веома значајан за нас“, истакао је Ратковић.

Ратковић је додао да ће се и у будућности наставити са улагањима у инфраструктуру, али не само када је у питању друмски саобраћај, већ да ће се радити и на развоју и унапређењу железничког и водног саобраћаја.

 

 

 

Извор: 025.rs