Вести

ВОЈНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ „СЕПТЕМБАР 2016“ ПОЛОЖИЛИ ЗАКЛЕТВУ

Свечаности поводом полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације "Септембар 2016" у касарни „Аеродром“ у Сомбору и кадета 141. класе Војне академије присуствовао је министар одбране Зоран Ђорђевић, командант Команде за обуку генерал потпуковник Ђокица Петровић, начелник Војне академије генерал-мајор Горан Зековић, начелник Управе за телекомуникације и информатику ГСВШ бригадни генерал Предраг Симовић, а испред 1. Центра за обуку Сомбор, командант Лазар Остојић, пуковник.

Испред Града Сомбора свечаности су присуствовали градоначелница Душанка Голубовић, прим. др Зоран Парчетић, председник Скупштине града и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице, те начелница Западнобачког управног округа Латинка Васиљковић.

-Заклетва коју су дали 500 девојака и младића у центрима за обуку у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу потврђује снажну везу војске и народа. Полагање заклетве је доказ зрелости, одговорности и осећаја припадности и патриотизма према својој домовини. Прихватили сте се тешког, али часног задатка и никада немојте заборавити да припадате народу који се поноси прецима, јер само колико поштујете прошлост можете имати светлу будућност - казао је министар одбране Зоран Ђорђевић.