Вести

ВРЕДНА ДОНАЦИЈА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ „ДР РАДИВОЈ СИМОНОВИЋ“

Добра сарадња града Сомбора и Хуманитарног удружења Немаца „Герхард“ резултирала је вредном донацијом медицинске опреме, коју је ово удружење поклонило Граду, а потом је одлучено да се донација на коришћење додели Општој болници „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору.

Болници је поклоњен ултразвучни апарат, пет инвалидских колица, пет ходалица за болеснике и 2500 комада подлошки за болеснике у кревету.

Градоначелник Сомбора Саша Тодоровић захвалио се ХУН „Герхард“ на донацији и навео да ће ова помоћ побољшати рад болнице.

„Ова донација побољшаће рад установе и олакшати рад запослених. Без обзира на политику Покрајине,  локална самоуправа са болницом има добру сарадњу и настоји, у оквиру могућности, да обезбеди што бољу здравствену заштиту за све становнике на територији Града“ – казао је градоначелник Тодоровић.

Председнику ХУН „Герхард“ Антону Беку захвалили су се и прим. др Зоран Парчетић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, народни посланик прим. др Владо Бабић и др Милан Грба, директор Опште болнице „Др Радивој Симоновић“.