Вести

ВРТИЋИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА УРУЧЕНИ ПОКЛОНИ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора наставља са традиционалном поделом поклона најмлађим суграђанима и опремањем вртића. Тим поводом, градоначелник и председник Савета за безбедност саобраћаја, Антонио Ратковић, заједно са члановима Савета, Сташом Ковачевићем и Момиром Миоковићем, обишли су данас вртиће „Мали принц“ и „Бајка“ у Сомбору и Вртић „Звездице“ у Кљајићеву. 

Како истиче градоначелник Антонио Ратковић, ово је само једна у низу активности коју Савет реализује, а све са циљем повећања безбедности у саобраћају најмлађих суграђана.

„Ове године издвојили смо 900.000 динара, како бисмо опремили свих 32 објекта вртића, као и објекат „Мали принц“. Оно што нас изузетно чини срећним је то да управо ове поклончиће су прошле године бирали наши најмлађи суграђани и по њиховим жељама смо преко Савета за безбедност купили играчке и тепихе и надам се данас обрадовали. Ми ћемо свакако наставити са овом акцијом и у наредном периоду, а све у циљу повећања безбедности учешће у саобраћају“, рекао је Ратковић.

Он је додао и да га радује то што васпитачице у вртићима раде са децом о безбедном учешћу у саобраћају, те да ће акценат бити на наставку ових промотивних активности.

Александра Перовић, директорка Предшколске установе „Вера Гуцуња“, није крила задовољство данашњом посетом, те је истакла да је данас леп дан за сву децу ове установе. 

„Поклони су тематске природе. Они су везани искључиво за превентивно деловање, безбедност саобраћаја је у питању. Знамо да су деца такође учесници у саобраћају, да ли возе своје бицикле, да ли су са родитељима активни учесници, али свеједно радимо на превенцији. Оно што науче у вртићу то је нешто са чим ће кроз живот корачати“, поручила је директорка ПУ „Вера Гуцуња“.

Такође, Перовић је искористила прилику да се захвали данашњим гостима на посети и поклонима.

„Наша установа има негде око 2000 деце и овом приликом ја бих се захвалила у име свих запослених, у име деце и у своје лично име, градоначелнику Града, Антониу Ратковићу и Савету за безбедност саобраћаја Града Сомбора, што су као и десетак година уназад, уприличили прелепе поклоне за нашу децу“, закључила је Перовић.

 

 

 

Извор: 025rs / Фото: ФБ Антонио Ратковић