Вести

ЗА НАПРЕДНО ЗДРАВЉЕ: ОДРЖАН БАЗАР ЗДРАВЉА У КЉАЈИЋЕВУ

Савет за здравство ГрО СНС Сомбор данас је у Кљајићеву спровео велику акцију током које су мештани имали прилику да се подвргну здравственим прегледима и добију савете о превентивним мерама, као и о даљим корацима дијагностиковања и лечења.

Базар здравља је организован на иницијативу прим. др Зорана Парчетића, председника Савета за здравство ГрО СНС, а уз подршку МО СНС Кљајићево и госпође Наде Мандић, покрајинске посланице.

Становници Кљајићева су показали значајно интересовање одазвавши се у великом броју овој акцији превентивних прегледа. Њима је на једном месту било омогућено да бесплатно и без здравсвене књижице преконтролишу вредности шећера у крви, измере крвни притисак, обаве снимање ЕКГ-а и едукују се о најучесталијим здравственим проблемима. Поред председника Савета, налазе је очитавала и др Даница Грујић-Фирањ, интерниста-ендокринолог и чланица Савета за здравство ГрО СНС Сомбор, која је на основу анализе добијених резултата саветовала грађане како да што успешније сачувају и побољшају своје здравље, а самим тим и укупан квалитет живота.

Доктор Парчетић је изразио задовољство због великог одзива грађана. Он је истакао да ће Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке наставити да организује редовне едукације и акције прегледа у свим крајевима наше општине, а све у циљу побољшања превенције и лечења најучесталијих болести.