Вести

ЗАКЉУЧЕН СПОРАЗУМ О ИЗГРАДЊИ ЕЛЕКТРО-ЕНЕРГЕТСКИХ ОБЈЕКАТА

   У циљу обезбеђења напајања електричном енергијом будућих купаца у индустријској зони Сомбора, Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора је са представницима Електропривреде Србије (ЕПС), закључио Споразум о заједничком улагању средстава града Сомбора и „Електровојводине“ Д.О.О. Нови Сад којим се регулишу међусобни односи и дефинишу облици сарадње на изградњи електроенергетских објеката на територији града Сомбора у периоду 2015. – 2016. године.

  Споразумне стране су изразиле обострану жељу и интерес да наставе успостављену међусобну дугорочну пословну сарадњу, на принципима равноправности, савести и поштења, имајући у виду обострани значај сваког субјекта на изградњи и одржавању електроенергетских објеката, који су потребни за грађане, привреду и целокупан развој града Сомбора. Предмет споразума је заједничко улагање града Сомбора и Електропривреде Србије за потребе изградње нисконапонске мреже, средњенапонске мреже и дистрибутивно-трансформаторских станица на теритогији града Сомбора, односно у индустријкој зони Сомбора. Град Сомбор ће из сопствених средстава издвојити нешто више од 30 милиона динара како би радови почели у најкраћем року. Објекти обухваћени овим споразумом биће изграђени током ове и почетком наредне године, након чега ће свим заинтересованим купцима бити омогућено прикључење на електроенергетску мрежу, што, по речима градоначелника Тодоровића „може представљати још један у низу подстицаја које град Сомбор пружа потенцијалним инвеститорима.“  

     Циљ ове администрације јесте потпуно инфраструктурно опремање града, а посебно индустријске зоне, која је у протеклом периоду била занемарена. Закључењем данашњег споразума смо ближи том циљу. Такође, подсетио бих своје суграђане да смо недавно потписали уговоре о учешћу града у изградњи објеката водоснабдевања, канализационе мреже и одводњавања на територији града Сомбора и околних насељених места у вредности од преко 43 милиона динара. Коначно, свему реченом, додао бих и то да наше суграђане из Алексе Шантића и Станишића ускоро очекује почетак изградње мини-електрана на биомасу, које ће запослити одређени број мештана, али и отворити пут за будућа улагања у електро-енергетски сектор. – казао је Тодоровић.