Вести

ЗАПОЧЕЛА ЗАМЕНА АСФАЛТА У УЛИЦИ СТАПАРСКИ ПУТ У СОМБОРУ

     Скидањем постојећег слоја асфалта и припремањем бетонске подлоге, започела је поправка коловоза и замена асфалта у улици Стапарски пут у Сомбору. Почетку радова присуствовали су Саша Тодоровић, градоначелник града Сомбора и Момчило Бацковић, директор „Дирекције за изградњу града“.

     Ако се не варам Стапарски пут је овакав већ готово 20 година. „Дирекција за изградњу града“ је у сарадњи са локалном самоуправом тендер на коме је најбољу понуду имала фирма „Југокоп-Подриње“ из Шапца, а која, што је можда нашим суграђанима мање познато има своју испоставу у нашој компанији „Боја“ и као таква већ неко време врши грађевинске радове у Сомбору. Један град као што је Сомбор, мора да пази на свој изглед, поговото на главну саобраћајницу која води у сам центар града. Сви смо сведоци активности локалне самоуправе и чињенице да нас често посећују инвеститори и представници републичких власти. Свако од њих је приметио да ова улица није у духу онога што Сомбор може да понуди. Такође, наши суграђани су често имали примедбе на стање и лоше одржавање улица у граду. Управо из тих разлога смо одлучили да, у што краћем року, ову улицу – Стапарски пут поново учинимо репрезентативном. – рекао је Тодоровић.

     Према речима Момчила Бацковића, директора „Дирекције за изградњу града“ вредност радова, који ће трајати до уторка, 7. јула, износи око три милиона динара, који су обезбеђени у редовном буџету за одржавање путева. Извођач радова је предузеће „Југокоп-Подриње“ д.о.о. из Шапца.